Az Európai Szabadalmi Akadémia és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal közös szemináriumot tartott a szellemi tulajdon területével foglalkozó kormányzati tisztviselőknek

Huszonhat európai ország szellemi tulajdonnal - és az azzal határos területekkel - foglalkozó kormányzati tisztviselői gyűltek össze 2012. szeptember 25-26-án Luxemburgban az Európai Szabadalmi Akadémia és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal által a Luxemburgi IP Hivatallal együttműködésben szervezett szeminárium alkalmából.

Az eseményen rangos - európai intézményekből és tudásintenzív ágazatokat képviselő vállalkozásoktól érkezett - előadók osztották meg a közönséggel tapasztalataikat, küldő intézményeik szolgáltatási profilját, valamint a szellemi tulajdon alapvető gazdasági összefüggéseit.

A szeminárium a szellemi tulajdoni alapfogalmak tisztázása mellett foglalkozott többek között az Európai Szabadalmi Hivatal gépi fordítások fejlesztésére irányuló projektjével, az egységes hatályú európai szabadalom létrehozására és az egységes európai szabadalmi bíráskodásra irányuló tárgyalások állásával, a különböző IP információs szolgáltatásokkal, a nemzeti szabadalmi hivatalok innovációt támogató tevékenységeivel, valamint a szellemi tulajdonjogok közgazdasági értékelésével is.

Az eseményen Magyarország részéről - az SZTNH küldöttje mellett - a Hipavilon Nonprofit Kft. és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselői vettek részt.

2012/10/02